USPEH NAŠIH PLESALCEV V MÜNCHNU

V soboto, 16.1.2016 so se naši plesni pari udeležili mednarodnega plesnega turnirja pod imenom Europapokal 2016 v latinskoameriških plesih za člane in Spardapokala 2016 v standardnih plesih za starejše mladince. Naš plesni klub sta v razredu članov zastopala Žiga Tantegel in Nuša Črnko, med starejšimi mladinci pa Ivan Jarnec in Ana Ekart. Oba plesna para sta se odlično odrezala, saj se jima je uspelo uvrstiti v finale, Ivan in Ana pa sta se celo zavihtela na tretjo stopničko in osvojila bronasto medaljo. Zmaga je odšla v Rusijo, drugo mesto pa v Italijo.

V članskem razredu je bila konkurenca izredno močna, saj sta prvo mesto dosegla aktualna svetovna prvaka Gabriele Gofredo in Ana Matus iz Moldavije, drugo mesto Yury Simachev in Anastasia Klokotova iz Rusije, tretja pa sta bila Edgar Marcos in Alina Nowak iz Španije. Žiga in Nuša sta za las zgrešila peto mesto in tako na koncu osvojila šesto mesto v odličnem finalu.

Turnir se je odvijal v Münchner Theather, kjer je bil organiziran tudi gala ples za vse ljubitelje plesa. Vzdušje in ambient prekrasna, pari so zares lahko uživali. Med sodniki je bila tudi Alenka Bohak.

Ivan -Ana, München 2016 Žiga - Nuša, München 2016

Obema plesnima paroma iskreno čestitamo!