MEDNARODNI PLESNI TURNIR MARIBOR OPEN 2016

mb-open-event

 

2., 3. in 4. decembra 2016 bo v Mariboru mednarodno plesno tekmovanje najvišjega ranga. Za naslove zmagovalcev v standardnih in latinsko-ameriških plesih se bodo potegovali plesni pari vseh starostnih kategorij.

Od petka, 2.12., do nedelje, 4. 12. 2016, se bodo plesni pari iz celega sveta že osemnajstič zavrteli v ritmih standardnih in latinsko-ameriških plesov, prireditev bo na plesnem parketu športne dvorane Tehniškega šolskega centra na Teznu.

Tekmovanja MARIBOR OPEN 2016 so razpisana za vse kategorije – pionirje, mlajše mladince, mladince, starejše mladince, člane ter seniorje I, II, III in IV. Pričakujemo preko 400 plesnih parov iz več kot 30 držav,  sodilo bo 35 sodnikov iz 15 držav.

V petek, 2. 12. 2016, se bodo med prvimi predstavili Seniorji III v standardnih plesih, Seniorji II v latinsko-ameriških plesih ter mladinci v kombinaciji desetih plesov.

V soboto, 3. 12. 2016, bomo videli članske plesne pare v standardnih plesih na tekmovanju WORLD OPEN STANDARD.

V nedeljo, 4. 12. 2016, se bodo članski plesni pari zavrteli v ritmih latinsko-ameriških plesov na tekmovanju WORLD OPEN LATIN.

Tekmovanje poteka v elegantno-športnem vzdušju in v lepo okrašeni dvorani pod veliko sliko Maribora, ki daje občutek dogajanja sredi Grajskega trga. Pod sliko je oder za sodnike in vodstvo turnirja, plesišče, ki je potrebno za tako veliko število parov oziroma za tak rang tekmovanja, pa je res veliko. Ob plesišču so mize za goste, v dvorani pa domači in svetovni ponudniki razstavljajo in prodajajo vse za ples.

Vrhunec dogodka bosta sobotni gala večer ob 20.00 uri, v katerem bomo občudovali članske plesne pare v standardnih plesih in nedeljski gala večer ob 18.00 uri v latinskoameriških plesih.